ROCA
Noutati | Despre Mine | Harta |  

English - Romanian
Biserica ortodoxa romana Sf Maria din Sydney
Foto copyright: Gabriel Ditu

BISERICA ORTODOXA SF MARIA DIN SYDNEY

Biserica ortodoxa romana "Sfinta Maria" din Sydney, a fost fondata la 18 martie 1973, de catre cetatenii de provenienta romana din NSW. A fost oficial recunoscuta de catre autoritatile statului NSW, la 15 octombrie 1973, obtinind in acelasi timp si binecuvinatrea Patriarhiei Romane. La cererea enoriasilor, Patriarhia a numit in 1975 pe Fr. Prof Dr Gabriel Popescu ca preot permanent al bisericii. Primul locas de cult a fost Welsh Presbyterian Church, din Redfern (o suburbie a Sydney-ului).

In 1977 enoriasii au achizitionat propria lor biserica, o fosta bisericuta metodista de lemn situata in Linthorn Ave, Enfield South. Administrarea Bisericii este asigurata de un comitet ales de catre adunarea generala a parohiei.

La data de 1 octombrie 2003, P.C. Pr. Gabriel Popescu a cerut pensionarea pe motive de sanatate. Prin Decizia Patriarhala nr. 6/2003 a fost numit in postul de preot paroh P.C. Pr. Dr. Doru Costache.

Pe data de 12 decembrie 2004 a avut loc prima slujba oficiata de noul preot Doru Costache impreuna cu fostul paroh al bisericii, preotul Gabriel Popescu.


Biserica Sf. Maria 
64 Linthorn Ave., Enfield South, NSW 2133
Adresa Web: Biserica Sf Maria
Preot: Rev. Dr. Doru Costache