ROCA
Noutati | Despre Mine | Harta |  

English - Romanian

BISERICA ORTODOXA ROMANA
SF TREIME DIN PERTH


Pe langa cele patru parohii existente in Australia, s-au depus eforturi de reactivare a parohiei din orasul Perth, Australia de Vest. In anul 1997 Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a aprobat, potrivit temeiului cu nr. 4414/1997, reactivarea susnumitei parohii. Aceasta fusese infiintata la data de 26 septembrie 1982 ca filie a Parohiei Ortodoxe Romane "Sfantul Nicolae" din Adelaide, fiind pastorita de preotul Constantin Iana.

In timpul vizitei efectuate in luna octombrie 1999 in Australia, Prea Sfintitul Episcop Teofan Sinaitul, vicar patriarhal, s-a intalnit cu multi romani din cadrul comunitatii romanilor ortodocsi din Perth, care au reinnoit rugamintea catre Patriarhia Romana de a declansa procedurile pentru reactivarea parohiei din aceasta localitate.

Sub presedintia doamnei Daniela Neagu, s-a constituit un comitet de initiativa pentru infiintarea (reactivarea) parohiei din Perth. Potrivit temeiului nr. 269/2002, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist a aprobat reactivarea Parohiei Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Perth si statutul de functionare al respectivei parohii.

In urma concursului de selectionare a candidatilor pentru ocuparea postului, a fost aprobata numirea in postul de preot paroh al Parohiei Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Perth, preotul Doru Bucur, din cadrul Episcopiei Romanului. Acesta a ajuns in Australia la inceputul anului 2003, la scurt timp reusind sa obtina din partea Bisericii Anglicane un locas de cult pentru parohie.

www.patriarhia.ro
Parohia Biserica Sf. Treime
Unit 8 Koondoola Plaza
Burbridge Avenue
Koondoola WA 6064

Web: www.sftreimeperth.org

Preot: Doru Bucur
Mobile: 0421 405 305