ROCA
Noutati | Despre Mine | Harta |  

English - Romanian

BISERICA ORTODOXA ROMANA
SF DUMITRU DIN BRISBANE


In orasul Brisbane, capitala statului Queensland, situat in partea de nord-est a Australiei, s-a infiintat, prin eforturile P.C. Pr. Dr. Ioan Constantinescu, incepand cu anul 1989, Parohia Ortodoxa Romana "Sfantul Dumitru", dupa o incercare nereusita in anul 1984. Comunitatea ortodoxa din Brisbane intruneste aproximativ 50 de familii.

Intre anii 1989 - 1993 slujbele s-au tinut intr-un cadru improvizat, abia in anul 1993 a fost cumparat actualul lacas de cult, fosta biserica anglicana "Sfantul Andrei", pentru care s-au platit rate pana in anul 1998. Lacasul a fost sfintit in anul 1999 de catre episcopul Teofan Sinaitul, vicar patriarhal.

In timpul anului 2003, preotul paroh Ion Constantinescu a depus toate eforturile pentru ca activitatea pastoral-misionara, intreprinsa in cadrul Parohiei Ortodoxe Romane "Sfantul Dumitru" din Brisbane, sa se bucure de roade in viata credinciosilor ortodocsi romani. Astfel, s-a instituit un program liturgic respectat cu strictete atat de preotul paroh, cat si de credinciosii romani ortodocsi din Brisbane. De asemenea, s-a initiat un amplu program de catehizare a credinciosilor ortodocsi romani.

Trebuie mentionat faptul ca Parohia Ortodoxa Romana din Brisbane contribuie la colecta anuala pentru F.C.M. si, de asemenea, organizeaza colecte, la cerere, pentru ajutorarea unor lacasuri de cult in constructie sau pentru sustinerea unor programe initiate de Patriarhia Romana.

www.patriarhia.ro
Parohia & Biserica Sf. Dimitrie 
37 Brisbane Rd., Riverview, QLD, 4303
Preot: Ion Constantinescu
Phone : (07) 3391 3335