Biblia


Prefata


Desi sunt citeva versiuni ale Bibliei in limba romana pe Internet am considerat ca as putea aduce citeva imbunatatiri la ceea ce exista atit ca functionalitate cit si ca prezentare. Ce este nou la aceasta versiune:
  • In primul rind am scris cu rosu cuvintele atribuite lui Iisus (Apocalipsa inca este in lucru).
  • Referintele scrise cu albastru sunt legaturi la pagina la care se face referirea. Mai mult, pagina referita este aratata pe ecran cu versetul cautat aliniat la partea de sus a ecranului. O observatie se impune a fi facuta aici, si anume ca, datorita marimii unora din cartile Bibliei viteza de afisare a paginii depinde in mare masura de tipul legaturii la Internet. Chiar daca aveti o legatura mai inceata, odata ce ati asteptat incarcarea unei pagini, daca va referiti din nou la aceiasi pagina, viteza de afisare ar trebui sa fie mult mai mare, deoarece pagina este recitita de pe computerul dumneavoastra si nu de pe Internet.
  • Fiecare sectiune a Bibliei are o ilustratie de inceput, care se refera la continutul ei sau la autorul ei.
  • Meniul in care sunt listate toate sectiunile din Biblie ramine fix, chiar daca va duceti in josul paginii, dind posibilitatea de a putea selecta in fiecare moment o alta sectiune a Bibliei.
  • Paginile Bibliei sunt formatate fara utilizarea de tabele dind posibilitatea celor nevazatori de a folosi programe de citit ecranul.
  • Caracterele sunt mai mari decit pe cele pe care le-am folosit in general, iar pagina este mai ingusta decit ecranul pentru a permite urmarirea mai usoara a unui rind.
  • Am cautat pe cit posibil sa creez un contrast de culoare pentru a face mai usor de citit versetele, numerele lor, etc.
Imi cer scuze pentru orice greseli de ortografie pe care le gasiti in aceste pagini. Avind in vedere volumul mare al Bibliei si de faptul ca practic toata munca si timpul depus sunt ale unei singure persoane, nu s-a facut o corectare a paginilor biblice. Pe aceasta o las in seama dumneavoastra. O sa fac corectii cu cea mai mare placere la sugestia dumneavostra.

Meniul este impartit in mai multe sectiuni, pentru a fi mai usor de gasit ceea ce cautati. Petreceti citeva minute uitindu-va la ce este in fiecare sectiune.

Va recomand sa folositi Internet Explorer versiunea 6.x pentru a viziona aceste pagini. Folosind orice alt program este posibil ca paginile sa nu apara asa cum am avut eu intentia de a le crea.

As vrea sa multumesc baiatului meu cel mare, Gabriel Cristian Ditu, pentru timpul dedicat scrierii unui program care sa creeze legaturile aflate in spatele referintelor cuprinse in paginile Bibliei.

Nu in ultimul rand, as vrea sa aduc multe multumiri sotiei mele, Monica Ditu, atit pentru contributia ei la scrierea anexelor Bibliei, cat mai ales pentru intelegerea aratata.

Va doresc o lectura placuta,
Gabriel Ditu


Sfarsit